انواع چرم
انواع چرم طبیعی

انواع چرم

سال‌هاست که چرم در زندگی بشر جایگاه ویژه‌‎ای داشته و از آن در تولید پوشاک، ظروف، مهاربندی، چادر، زین، کیف، کفش و بسیاری از محصولات و اکسسوری‏ های چرمی دیگر استفاده می‌شود.

 

دسته بندی چرم بر اساس نوع پوست استفاده شده

منظور از چرم سبک و چرم سنگین چیست؟

چرم طبیعی از دباغی و آماده‌سازی پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند، کروکدیل، مار، مارمولک و شترمرغ ساخته می‌شود.

این چرم بسیار باکیفیت است و خود به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شود. در ادامه انواع چرم طبیعی را براساس استحکام و نرمی آن بررسی می‌کنیم.

چرم سبک

این چرم از پوست حیواناتی مانند گوسفند، بره، بزغاله و بز به دست می‌آید. چرم سبک نسبت به انواع دیگر چرم‌ها ضخامت کمتری دارد و به همین دلیل به این نام شناخته می‌شود.

چرم سبک به دلیل راحتی و سبکی ذاتی خود بیشتر برای تولید دستکش، کلاه و لباس استفاده می‌شود. اگر از محصولاتی که دارای چرم سبک هستند استفاده می‌کنید باید مراقبت و نگهداری از چرم را جدی بگیرید چون احتمال آسیب‌دیدگی و ساییدگی در چرم سبک از دیگر چرم‌ها بیشتر است.

چرم سبک
چرم سبک

 

چرم نیمه سنگین

در میان انواع چرم طبیعی موجود در بازار، چرم نیمه سنگین یک چرم ویژه و خاص محسوب می‌شود. چرم نیمه سنگین از پوست حیواناتی مانند کروکدیل و شترمرغ به دست می‌آید و نسبت به بقیه چرم‌ها از قیمت بالاتری نیز برخوردار است. کمیاب بودن، کیفیت و قیمت بالای چرم نیمه سنگین موجب شده تا این نوع چرم بیشتر در ساخت کالا های لوکس مورد استفاده قرار گیرد.

چرم نیمه سنگین
چرم نیمه سنگین

 

چرم سنگین

چرم سنگین بهترین و باکیفیت‌ترین چرم طبیعی موجود در بازار است. این چرم از پوست گاو، گوساله یا شتر به دست می‌آید و دوام زیادی دارد. نکته جالب در مورد این نوع چرم این است که با گذشت زمان ظاهر زیباتری را به خود می‌گیرد و استایل جذاب‌تری را برای شما به همراه خواهد داشت.

چرم سنگین
چرم سنگین

به دلیل اینکه محصولاتی مانند کیف و کفش بیشتر از بقیه محصولات چرم در معرض آسیب قرار دارند، معمولاً برای تولید انواع چرم کفش و کیف از چرم سنگین استفاده می‌شود تا دوام بیشتری داشته باشند. به این ترتیب درکنار ایجاد یک ظاهر زیبا و خاص، کیفیت محصول نیز بسیار بالا می‌رود.

 

دسته بندی چرم بر اساس روش دباغی

  چرم گیاهی

در دباغی، این نوع چرم تا حد امکان از مواد و رنگ های شیمیایی استفاده نمی‌شود و به جای آن از رنگ های گیاهی و مواد و روغن های حیوانی استفاده می‌شود.

چرم گیاهی
چرم گیاهی

 

  چرم جیر

تهیه شده از پوست بز و گوساله که سطح گوشتی را به صورت مخملی در می‌آورند و به عنوان آستر استفاده می‌شود.

چرم جیر
چرم جیر

 

  چرم اِشبالت

شبیه جیر است که از ورقه ورقه کردن چرم های ضخیم گاوی به دست می‌آید و در مقایسه با جیر، در سطح پایین‌تری طبقه‌بندی می‌شود.

چرم اشبالت
چرم اشبالت

 

  چرم نوبوک

مانند جیر و اشبالت دارای رخ مخملی است اما با ظرافت بسیار پرداخت شده و دارای سطحی لطیف است.

چرم نوبوک
چرم نوبوک

 

  چرم ورنی

ساخته شده از پوست گوساله که رویه آن با لاک خاصی لعاب داده می‌شود تا ظاهری براق پیدا کند.

چرم ورنی
چرم ورنی

 

بهترین نوع چرم چیست؟

  • چرم تمام دانه: این بالاترین کیفیت چرم است که از لایه رویی پوست با تمام عیوب و ویژگی های طبیعی آن ساخته شده است. چرم تمام دانه بسیار بادوام، ماندگار است و به مرور زمان پتینه زیبایی ایجاد می‌کند. با این حال، می تواند گران‌تر باشد و نیاز به مراقبت بیشتری نسبت به سایر انواع چرم داشته باشد.
چرم تمام دانه
چرم تمام دانه

 

  • چرم دوشاخه: این چرم درجه پایین‌تری است که از لایه‌ های زیرین پوست که شکافته و به هم چسبیده‌اند ساخته می‌شود. چرم دانه تقسیم شده دوام کمتری نسبت به چرم دانه کامل یا دانه بالایی دارد، اما قیمت آن نیز مقرون به صرفه‌تر است.
چرم دو شاخه
چرم دو شاخه

 

تمایل به استفاده از ماده اولیه طبیعی پوست و چرم همواره به عنوان گرایشی ماندگار و معرف اصالت چرم در کاربرد کیف، کفش و انواع لوازم نیازمندی بشر مطرح بوده، و وجه تمایز مهمی بین مصنوعات چرمی (کیف،کفش، پوشاک و…) با دیگر اقلام چرم مصنوعی به شمار می‌رود. در انتها برای شما جدولی آماده کرده‌ایم تا به صورت خلاصه با ویژگی‌ها و تفاوت های انواع چرم آشنا شوید.

 

جدول ویژگی های چرم
جدول ویژگی های چرم